Canticum Pannonicum (2022) – Hungarian sacred arias
Canticum Pannonicum (2022) – Hungarian sacred arias

A Canticum Pannonicum lemezen magyar szakrális áriák hallhatóak Schultz Jennyfer operaénekes előadásában, Dr. Balatoni Sándor orgonakíséretével. A lemez Vásárhelyi András 16. századi énekével kezdődik, de Esterházy (Ave, dulcis virgo) és Liszt (Ave maris stella) műveit követően a 20-21. század kerül a középpontba. Koloss (Amor sanctus) és Balatoni (Hymni Eucharistiae) többtételes ciklusai mellett Farkas (Ave Maria), Lisznyay (La Vierge á midi), Tóth (O salutaris hostia) és Gyöngyösi (Propter sororem lunam et stellas) művei is helyet kaptak a lemezen. A felvételt Horváth Krisztián készítette a pécsi Szent Péter és Pál Székesegyházban.

Chorus Pannonicus (2022) – Hungarian choral music
Chorus Pannonicus (2022) – Hungarian choral music

A Mecsek Kórus és karnagyuk, Dr. Balatoni Sándor legújabb lemezén 14 magyar a cappella kóruskompozíció szerepel. Kodály (Túrót eszik a cigány), Bárdos (Régi táncdal) és Orbán (Daemon irrepit callidus) közismert szerzeményei mellett olyan ritkaságok is megtalálhatóak a felvételen, mint például Liszt francia szövegű fiatalkorú szerzeménye (L’Éternel est son nom), Karai nagyszabású balladája (Szép a tavasz, szép a nyár) vagy Balatoni (Ó jöjj, ó jöjj, Üdvözítő) és a Tóth (Bordal) premier felvételei. A felvételt Horváth Krisztián készítette a pécsi Kodály Központban.

Organum Pannonicum II (2021) – Hungarian organ music
Organum Pannonicum II (2021) – Hungarian organ music

Az Organum Pannonicum sorozat második lemeze 8 magyar orgonaművet és átiratot tartalmaz. A központi kompozíció egyértelműen Bartók Béla Táncszvitje, de más, hiánypótló és különleges hangfelvétel is található a lemezen, mint például Kodály Zoltán teljes Epigrammák sorozata, Szőnyi Erzsébet Hat orgonadarab sorozata vagy Dr. Balatoni Sándor Magyar szvitjének premier felvétele. A felvételt Horváth Krisztián készítette a budapesti Szent István Bazilikában.

Organum Pannonicum (2017) – Hungarian organ music
Organum Pannonicum (2017) – Hungarian organ music

Az Organum Pannonicum című lemez 11 magyar orgonaművet és átiratot tartalmaz a zenetörténet különböző korszakaiból. A népszerű Liszt (Prelúdium és fúga a BACH nevére), Antalffy (Faunok tánca) és Gárdonyi (Mozart changes) művek mellett több premier felvétel is helyet kapott a lemezen, mint például Esterházy Pál Ave, rosa sine spina-ja, Bartók Béla Magyar Diptichon-ja vagy Balatoni Sándor Pasztorálpartitája. A felvételt Dobos László készítette a pécsi Szent Péter és Pál Székesegyházban.